CeBIT presserom

Annonse


Hardt å være IT-ansatt

CeBIT presseromIT-bransjens arbeidsforhold er preget av isolasjon, usikkerhet og urimelig lange arbeidsdager. Det hevder en forskningsrapport utarbeidet ved University of California.

Press

– Selv om de som jobber med høyteknologi stort sett har frie rammer, vil arbeidspress og korte tidsfrister føre til at de får ekstreme arbeidsforhold, sier sosiologiprofessor Sean O’Riain, som har ledet forskningsprosjektet.

Han bruker programvareutviklere som et typisk eksempel på en arbeidstaker som har de best tenkelige arbeidsforhold med fleksible arbeidstider, frie geografiske bånd til kontoret, mulighet for å jobbe på eget initiativ og med tilbud om kjøp av aksjeopsjoner i virksomheten.

Men i følge sosiologiprofessoren er virkeligheten en helt annen. Den er preget av personer som jobber isolert under et enormt arbeidspress, sier O’Riain.

Ingen gullgruve

Dot.com-krisen har forsterket det presset som alltid har preget bransjen, og samtidig punktert myten om at IT-bransjen er en sikker gullgruve.

I følge O’Riain er måten å løse problemet på at IT-medarbeiderne får de samme trygge rammene som andre i arbeidslivet, med bedre organisering av arbeidsforholdene og utsikt til faste lønninger, skriver IT-avisen.dk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse