EU Internett

Annonse


EU-topp til Microsoft

EU InternettDette skriver nettstedet Ananova.

Tilgang til informasjon

Detlef Eckert har i flere år vært ansatt hos EUs avdeling for utvikling av teknologiske strategier for Internett og informasjonsteknologi. Han har hatt tilgang til all informasjon om søksmålet EU har rettet mot Microsoft om konkurransehemmende virksomhet. Han jobbet imidlertid ikke i konkurranseavdelingen, som undersøker om Microsoft har brutt EUs konkurranseregler.

EU-kommisjonen har nå innledet en undersøkelseav Eckerts yrkesmessige rundkast, for å finne ut om stillingen kommer i konflikt med EU.-jobben Eckert skal jobbe tre år for Microsoft, med ansvar for sikkerhetsprosjekter. Etterpå kan han spasere tilbake til sin gamle jobb som byråkrat med ansvar for IT-saker ved EUs hovedkavarter i Brüssel.

– Ikke inhabil

Microsoft hevder på sin side at Eckert ikke kommer til å jobbe med oppgaver som på noen måte angår den pågående rettssaken og at han derfor ikke har et habilitetsproblem.

EU har foreløpig sagt at siden Eckert ikke har vært direkte involvert i søksmålet kan han begynne hos Microsoft, med forbehold om at avgjørelsen kan endres i løpet av kort tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse