UMTS-modem

Annonse


9 Mbps på 3G-nettet

UMTS-modemHittil har den teoretiske grensen for hastighet på UMTS.nettet 2 Megabit pr. sekund. Ved hjelp av time-division duplex (TDD)-teknologi sier IPWireless at de kan strekke dette til hele 9 Megabit pr. sekund.

Annen standard

Systemet er i følge mer effektivt enn frequency-division duplex (FDD) fordi det bruker én kanal både for opplasting og nedlasting av data. TDD kan bare brukes til data – ikke til samtaler.

Systemet har blitt testet hos flere av de store europeiske teleselskapene – i følge selskapet i med stort hell. Det europeiske EMBRACE-prosjektet, der norske Telenor også er med, hjar også luktet på teknologien. Et komplett, men lukket system er under uttesting på New Zealand i samarbeid med selskapene Walker Wireless og Vodaphone.

Testet med seilbåter

Systemet blir blant annet brukt under den pågående America’s Cup seilasen, der båtene kommuniserer med hverandre via TDD. Her ble det konstatert at data kan lastes ned inntil 30 kilometer fra basestasjonen. Det betinger imidlertid frri sikt.

Systemet kan brukes i en PC ved å installere et PCMCIA-kort, eller bruke et eksternt UMTS-modem. Begge modemtyper er allerede i produksjon hos fabrikken til selskapet Solectron.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse