Annonse


Virus som gjør narr av deg

Dersom du ser meldingen «Make a fool of oneself: What a foolish thing you’ve done!» er du allerede infisert. Dersom du trykker «OK» I dialogboksen, starter viruset med å slette alle slettbare filer på den harddisken hvor det er kjørt.

Dreper brannmuren

W32.Winevar.A ormen spres seg som de fleste andre ormer via e-post. Den forsøker å deaktivere antivirus- og brannmurprosesser, og deretter slette alt innhold på stasjonen viruset kjøres på. I tillegg aktiverer viruset et annet virus, W32.FunLove.4099.

Flere kilder oppgir flere forskjellige kjennetegn man kan se etter når man mottar e-post. De sikreste tegnene er å se om emnet innholder «AVAR». I tillegg inneholder alle infiserte e-poster vedleggene WINXXX.TXT, WINXXX.GIF og WINXXX.PIF.

Egen SMTP

I likhet med Klez og andre senere ormer bruker Widevar sin egen SMTP funksjon for å sende ut e-poster. Den trenger altså ikke noe e-post program for å spre seg. Når viruset kjøres leter det blant annet gjennom alle .HTM og .DBX filer etter e-post adresser den kan sende seg selv til.

Dette betyr at man ikke uten videre bør sende sinte e-poster til avsenderen dersom man mottar viruset. Den egentlige avsenderen kan være en helt annen enn den som står i avsenderfeltet.

De fleste antivirusprogrammer er allerede oppdaterte til å oppdage viruset. Vi anbefaler alle våre lesere å oppdatere sine antivirusprogrammer snarest!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse