CD-plate

Annonse


Selvdestruerende DVD

CD-plateMange journalister ristet nok smilende på hodet da de fikk DVD-platen til «Die Another Day» for gjennomsyn og anmeldelse. På coveret stod det med store bokstaver at platen ville ødelegge seg selv 36 timer etter at dekselet ble åpnet, og at den deretter kunne brukes som underlag for en dry Martini.

Men det var ingen spøk. Platen er laget med den nye teknologien Flexplay, som kan tidsbestemme hvor lenge en DVD-plate skal være spillbar.

Passer bra

Selv om dette ikke er første gang teknologien blir brukt, synes direktør for Flexplay Alan Blaustein at teknologien passer eksepsjonelt bra til Bond-temaet.

Blaustein er veldig hemmelighetsfull når det gjelder å avsløre hva som gjør at platene kan ødelegge seg selv. Det eneste han vil ut med er at det er «kjemi og teknologi».

Flere reportere har sagt at etter de 36 timene var over ble platen plutselig mørk lilla i farge. Siden DVD plater leses ved hjelp av lys er det avgjørende at platens overflate slipper gjennom lyset så signalene blir lesbare. Det er altså ikke særlig sannsynlig at selve innholdet er skadet, men tilgangen til det er blokkert, skriver CNN.com.

Promo-plater

Blaustein mener teknologien er perfekt for å promotere musikk og film. Det blir omtrent som å laste ned en tidsbestemt demo av et program fra Internett.

Teknologien er enda så ny at den kun har blitt brukt i ett annet prosjekt. Da var det MTV i Sør-Amerika som delte ut en musikk-CD til publikum.

Selv om den hemmelighetsfulle Blaustein ikke vil si mer om hvor vi vil finne Flexplay, er det klart at de jobber med flere andre prosjekter med ikke navngitte kunder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse