Annonse


Microsoft venter med AMD-støtte

I følge Microsofts avdelingssjef for Windows føler ikke Microsoft at de er forpliktet til å ha støtte for AMDs 64- bits prosessorer når .Net operativsystemet lanseres rundt april neste år.

Dette kommer overraskende og sjokkerende på mange. Uten støtte fra Microsoft kommer man ikke langt med ny maskinvare.

På den andre siden har Microsoft sagt at de kommer til å ha innebygget støtte for 64 bit i Longhorn når den lanseres.

Beta

Dette er overraskende for mange, spesielt etter at Microsoft allerede har vist frem programmer som er laget spesielt til å demonstrere Athlon-64 prosessoren.

.Net servere har vært vist med Opteron støtte ved tre forskjellige anledninger, og det har også vært vist en beta av Windows XP med 64-bits støtte ved Microsofts IT-forum i København.

Lite bekymret

Selv om mange hisser seg opp over dette forholder AMD seg rolige. De mener at det kommer til å være bra med støtte for prosessorene ved lansering.

-Athlon-64 og Opteron er ikke helt nye instruksjonssett slik som Itanium 2, sier Dave Everitt hos AMD til ZDNet News. -Våre prosessorer er en videreføring av den eksisterende 32-bits arkitekturen. Å bygge ut støtte vil derfor være veldig enkelt.

Også Windows-sjef Brian Valentine innrømmer at det er en enkel sak å lage støtte for AMDs 64 bits prosessorer. Heller ikke i tide, om de vil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse