Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned musikken lovlig

Vivendi Universal legger ut 43.000 musikkfiler til nedlasting i håp om å få bukt med deler av fildelingen på nettet.

MP3 lovlige musikksteder
Som mange andre plateselskaper har Vivendi Universal kommet frem til at i stedet for å stoppe fildelingen, må man heller prøve å komme frem til metoder å selge musikken på som gjør fildeling mindre attraktivt for forbrukerne.

Derfor legger de nå ut 43.000 av sine artisters sanger til nedlastning fra utvalgte musikksteder. EMI har allerede startet et liknende prosjekt, og filmindustrien har startet en tjeneste som hittil bare er tilgjengelig i USA.

Billig

Etter norske standarder er musikken man kan laste ned ganske billig. Skal man laste ned enkle spor koster de 99 cent (7,25 kr.) per sang, mens hele album koster $ 9,99 (73,20 kr) uavhengig av antall spor.

Sporene kan man deretter behandle som man selv vil.

-Vi har hørt på publikum, og etterkommer nå etterspørselen etter musikk som kan lastes ned for en rimelig penge. Prisen gir artistene og andre som jobber med musikken et akseptabelt vederlag, sier Larry Kenswill, sjef for Universal Music Group til BBC News.

Tidligere undersøkelser har vist at mange nettbrukere er villige til å betale for å laste ned musikk hvis det er billig nok. Blant artistene som vil være tilgjengelige for nedlasting finner vi Eminem, Shania Twain og U2.