Annonse


Athlon-64: Spillernes CPU

Clawhammer, som kommer til å få det offisielle navnet Athlon-64, skal bli spillernes drømmeprosessor.

Prosessoren har en overlegen ytelse på Floating Point grafikk, så kombinert med Nvidias GeForce FX skjermkort kommer vi til å få se spillmaskiner neste år som virkelig tar ett steg videre.

UT 2003

AMD har valt å bruke Unreal Tournament 2003 til å demonstrere Athlon-64. I følge utgiveren, Epic games, kommer en 64-bits versjon av spillet it å bli gitt ut samtidig med at prosessorene kommer på markedet.

Mange har allerede stilt spørsmålet hvorfor AMD ønsker å lansere en 64-bits spillprosessor når 80 % av programvaren ikke støtter mer enn 32 bits. La oss håpe at AMD har en rekke utviklere i bakhånd som er villige til å lage spill for 64-bits CPU-er.

Geek News antar at AMD kommer til å dominere spillmarkedet fra Athlon-64 er på gaten, til Intels neste generasjon Prescott (Pentium 5?) kommer ut.

Opteron

Det spekuleres også i om Opteron prosessoren fra AMD kommer til å bli en yndet prosessor for spillentusiaster. Opteron vil komme med 1 MB 2. nivå hurtigbuffer, hvor Athlon-64 bare vil ha 256 eller 512 KB. Opteron har vært tiltenkt servermarkedet, men vil være en enda mer suveren spillprosessor enn Athlon-64.

Dog kommer nok prisingen av Opteron til å ekskludere den fra budsjettet til alle andre enn de mest innbitte spillfanatikerne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse