Notum Wars

Annonse


Anarchy Online blir strategispill

Notum WarsDet norske spillselskapet FunCom har skapt en navn for seg selv både her hjemme og i det store utland, først og fremst gjennom det kritikerroste eventyrspillet Den Lengste Reisen for et par år tilbake, og nå online-rollespillet Anarchy Online, som selskapet for tiden har full fokus på.

28. november lanseres The Notum Wars, en tilleggspakke som skal tilføre en rekke nye elementer til Anarchy Online, og gjøre livet på den futurustiske planeten Rubi-Ka flere hakk mer interessant for de x tusen (FunCom har streng munnkurv på antall brukere) spillerne som jevnlig er innom.

Kampen om land

Notum Wars kan by på nye kjøretøy, oppgradert grafikk, og muligheten for å kommunisere ved hjelp av innspilt tale. Men den viktigste nyheten i denne 199-kroners tillegspakken er at spillerne gis muligheten til å kontrollere landområder.

Man får kontroll over soner på Rubi-Ka ved å reise et nettverk av forskjellige tårn. Disse tårnene kan ha diverse egenskaper utover å sikre eiendomsrett, være det å styrke forsvaret til vennlige spillere i nærheten, eller simpelthen gjøre det vanskeligere for fienden å trenge seg på.

For fienden vil defintivt melde seg. Ressursene er nemlig skrale, og det hele dreier seg i stor grad om å skaffe seg god og stødig tilgang på stoffet Notum – noe som kun oppnås ved å kontrollere landområder med pumpestasjoner.

Her gjelder det å plassere tårnene sine med strategisk omhu. Det vil gjerne kreves 30-40 spillere i tett samarbeid for å overta godt forsvarte områder

Gir ikke opp

Det har skjedd mye med Anarchy Online siden den noe problembetonte lanseringen i fjor sommer, og Notum Wars er et klart signal om at FunCom har alle intensjoner om å holde denne spillverdenen i live i lang tid fremover.

Til sommeren ventes også ekspansjonspakken Shadowlands, som skal lokke spillerne til Rubi-Kas mørkere sider.

Fra å være et spennende, men uferdig og teknisk haltende produkt, har det massive rollespillet utviklet seg til det som i dag fremstår som et solid stykke nyskapende og dynamisk dataspill – som huker tak i nyfikne spillere med et innbydende løfte om at «her kan du – uten å kjede deg – tilbringe all fritiden din de neste årene».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse