TechNet logo

Annonse


4,1 millioner webservere usikre

TechNet logoDenne oppdateringen har fått kategoriseringer «kritisk» etter Microsofts nye klassifiseringssystem, som skal hindre at for mange oppdateringer får for høy prioritet. Nå er det bare de aller viktigste som skal bli prioritert.

Feilen er en buffer overflow feil som lar en angriper kjøre en hvilken som helst kode på maskinen den utnytter. Dette kan i verste fall føre til at man mister viktig informasjon eller at datamaskinen slutter å fungere.

Internett

Brukere av Windows XP trenger ikke å bry seg om dette hullet. Det er kun brukere av eldre operativsystemer som kan bli angrepet. Og av disse er det igjen bare de som bruker Internet Explorer som nettleser som er truet. Dette utgjør til sammen nærmere to tredjedeler av alle Windows-brukere.

I tillegg finnes hullet i servere som kjører Microsofts webserverløsninger. Feilen finnes i både IIS og MDAC.

Nok en gang kom hullet for dagen etter innsats av eksterne eksperter. Denne feilen ble avdekket av Foundstone Research Labs, som har samarbeidet med Microsoft om oppdateringen.

Du kan lese mer om hullet hos Microsoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse