DVD

Annonse


Høykvalitets DVD uten kopisikring

DVDFilmene er den rene invitasjon til pirater. Superbit-teknologien gjør at bilde og lydkvaliteten på filmene er enda høyere enn på tradisjonelle DVD-filmer. Og uten Macrovision eller noen annen form for kopisperre er det bare å brenne i vei.

Nyere undersøkelser viser at 6 av 10 engelskmenn kopierer filmer og musikk på ulovlig vis.

Superbit

Teknologien bak Superbit er egentlig veldig enkel. Produsenten tar bort alt av nødvendig programvare på platen. Ekstra klipp, ekstra lydspor og «filmen om filmen» blir tatt bort og hele platens kapasitet blir brukt til bildene og det originale lydsporet.

En DVD plate har minimum 4,7 GB kapasitet. Superbit platene øker kvaliteten på filmen fra 4 Mbit/s til 8 Mbit/s.

Macrovision

Hittil har Macrovision stått bak kopisikringen av de aller fleste DVD-filmene. Macrovision legger på et filter på platen som forstyrrer bildet dersom man prøver å kopiere filmen. Det er langt fra umulig å gjøre det, men bryderiet med kopieringen ser ut til å virke. Folk kjøper eller leier heller originale filmer.

Macrovision er misfornøyde med at Columbia Tristar har merket DVD-filmene med advarsler om kopisikring, når de faktisk ikke har det.

-Det setter oss i et dårlig lys, og gir inntrykk av at vårt produkt ikke virker, sier en representant for Macrovision til New Scientist.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse