Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GeForce FX avduket

Sjansen er nok stor for at mange vil spille Doom III på denne grafikk-råtassen neste år…

Nvidia GeForce FX
GeForce FX har blitt offisielt avduket av Nvidia denne uken. Inntil nå har grafikkprosessoren bare gått under navnet NV30…og den ble altså ikke hetendes GeForce 5, slik mange hadde spådd.

Lover godt

Den ultra-programmerbare FX-brikken er utstyrt med DDR2 minne, AGP 8X, 128-bits fargeprosessering, kvadrupel buffering, ny og mer effektiv anti-aliasing, samt full støtte for DirectX 9.

Forøvrig inkluderer også høydepunktene ved den forgjettede nye grafikkbrikken støtte for to skjermer med opptil 2048×[email protected] KHz oppløsning, og TV-enkoder med 1024×768 oppløsning.

Nvidia er tydeligvis også stolt av sin nye CineFX-teknologi, angivelig skal gi fiffige grafikkeffekter som er Hollywood-filmer verdig.

Pris og tilgjengelighet ikke kjent

En rekke spilltitler skal være optimalisert for den nye grafikkprosessoren, inkludert Unreal 2, Splinter Cell, Command & Conquer: Generals, og Rallisport Challenge.

Men vi kan nok ikke regne med å se GeForce FX-skjermkort i butikkhyllene før over nyttår. Hva slags modeller det blir å velge mellom, og hva prisen vil være, er foreløpig uvisst.

For en nærmere teknisk gjennomgang av FX, og en sammenligning med Radeon 9700, den raskeste grafikkprosessoren på markedet akkurat nå, ta en titt HER.

Stikkord: spilltester