Napster.no

Annonse


Napster.no i retten

Napster.noRettssaken er historisk i den forstand at dette er første gang en nettside ender opp i retten på grunnlag av opphavsrett. Advarsler og trusselbrev fra musikkbransjen har det ikke manglet på. De fleste har lagt inn årene i frykt for en rettssak.

Fjernet filer

Lillehammer-mannen Frank Bruvik (24) gir seg åpenbart ikke så lett. Han har riktignok fjernet alle filer og linker på Napster.no, men mener fortsatt at han ikke har gjort noe ulovlig ved å peke til steder der MP3-filer lå.

Napster.no skulle, som navnet tilsier, være et slags norsk svar på fildelingstjenesten Napster i USA. Men i motsetning til den amerikanske Napster (som så vidt vi vet ikke har gått til rettslige skritt mot sin norske navnebror).

I følge NRK brukte partene store deler av formiddagens rettsmøte til å krangle om hvilke dokumenter som kunne føres som bevis.

– Heksejakt

Bruvik hevder at han har vært utsatt for en heksejakt fra platebransjens side. Han ser nå fram til å bli ferdig med saken.

IFPI-direktør Sæmund Fiskvik mener på sin side at dette er en prinsipielt viktig sak både for norske og internasjonale plateselskaper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse