MechAssault hovedbilde

Annonse


XBOX-TEST: MechAssault

«Få overtaket på mostanderen din med de mest knusende og dødelige krigsmaskinene som er unnfanget: BattleMechs».

Denne påskriften på esken oppsummerer vel egentlig i store trekk hva dette spillet handler om. Du tramper rundt i enorme kamproboter, såkalte «BattleMechs», og skal stort sett bare skyte og ødelegge det aller meste rundt deg.

Og fy flate så moro det er!

Battlemechs

De som har vært borti tidligere spill i MechWarrior-serien vil øyeblikkelig føle seg hjemme i cockpit’en på en av disse Battlemechsene, men vær klar over at MechAssault er en kraftig forenkling av spillkonseptet, sammenlignet med sine forgjengere.

Hver ‘Mech har toppen tre våpen: én hver i kategoriene energivåpen, missiler, og kanoner. Videre er enkelte av kampmaskinene utstyrt med forskjellige spesielle forsvarsmuligheter, for eksempel energiskjld eller muligheten til å gjøre seg usynlig. I tillegg kan en del av ‘Mechsene fly i begrensete periode ved hjelp av raketter på ryggen.

Stort mer avansert er det ikke. Mesteparten av spillet går ut på å fyre løs så mye som mulig, prøve å ikke overopphete våpensystemene (å stå med vann til knærne hjelper), samle powerups, og ellers bevege seg mest mulig så motstanderne har mest mulig vanskelig med å treffe deg.

Full kontroll

En av de virkelige gode aspektene ved MechAssault er den genialt enkle styringsmekanismen, som synes å være helt perfekt for Xbox-kontrolleren (særlig den nye, mindre utgaven). Venstre analogspake styrer føttene, mens høyre snur på overkroppen. Man skyter med høyre avtrekker, og skifter våpen med venstre. Og A, X, Y, og B-knappene trenger man ikke røre overhodet. Effektivt, behagelig, og veldig intuitivt.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Timing, Microsoft???

Nå er det riktignok en liten hake. MechAssault er nemlig et av de viktigste online-spillene til Xbox…det vil si at spillet til syvende instans er skreddersydd for å spille mot andre motstandere og lag over internett.

Problemet med dette er jo naturligvis at Xbox Live, tjenesten som vil la deg spille Xbox online, ikke lanseres i Norge før tidligst våren neste år. Inntil da må man altså klare seg med de middels interessante solo-oppdragene, split-screen multiplayer, eller eventuelt koble to konsoller sammen via System Link.

MechAssault et på alle måter suverent actionspill, full av hektisk spillglede og driv. Derfor er det ganske så bedrøvelig at spillet tilsynelatende ikke kommer til sitt fulle før man kommer seg online, noe som neppe vil skje før nærmere sommeren…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse