Annonse


Roxio kjøper Napster

Roxio står bak verdens to mest utbredte CD-brennerprogrammer: EasyCDCreator for PC og Toast for Mac. Selskapet har satt millioner av musikkelskere i stand til å kopiere sine egne og venners plater i full kvalitet – eller som MP3. Samt satt pirater i stand til å lage ulovlige kopier de kan selge på gatene fra Moskva til Manila.

EMI-partner

Napster var det første fildelingsnettverket av betydning, og fikk kjapt halve verden til å bytte musikk via nettet. Etter diverse rettssaker ligger virksomheten nå med ryggen brukket. Andre, som Kazaa og Gnutella, har tatt over.

Roxios overtakelse av Napster har sammenheng med at Roxio har blitt partner til plateselskapet EMI, som igjen er partner til musikknedlastingstjenesten MusicNetMusicNet. MusikNet og konkurrenten PressPlay har nå inngått kontrakt med de fleste store plateselskapene.

120 CD-er for 1400 kroner

MusicNet er ikke oppe og står ennå, men lover både Pink Floyd, Kylie Minogue, Tina Turner og andre superstjerner på sitt nett. Mens Pressplay allerede nå tilbyr både streaming, MP3 og brenning i full CD-kvalitet rett fra nettet.

Annonse


Riktignok bare for amerikanere og bare for PC-brukere (Mac og Linux ingen adgang!). Og absolutt ikke gratis. Etter en tre dagers prøveperiode med fri nedlasting må du betale mellom 70 og 140 kroner pr. måned – avhengig av hvor mange låter og album du vil laste ned. Den absolutte grensen går ved 120 album. Det får du for et engangsbeløp på 1400 kroner om du betaler med én gang. Det skulle bli 11 kroner CD-plata – noe som ikke er så verst når man tenker på at de samme platene i butikken koster mellom 150 og 200 kroner.

Nordmenn ikke velkomne

For prisen får du beholde filene, samt muligheten til å laste ned omslaget på kjøpet. Men så må du vente et helt år på å laste ned mer. Dette er som sagt dette en prøveperiode, og det kan tenkes at prisene blir stivere etter hvert.. Nordmenn er ikke invitert, så du kan foreløpig glemme hele greia om du ikke har tilgang både på en amerikansk nettleverandør, landpostadressse.og kredittkortkonto.

Roxios rolle i dette er trolig at de ser enorme muligheter for salg av programvare gjennom EMIs og MusicNets kommende nettverk. Samtidig som de faktisk også leverer dette nettverket ved å flikke litt på Napsters etterladenskaper

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse