Nokia 7210

Annonse


Nokia 7210

Nokia 7210Med klar fargeskjerm, kraftige polyfoniske ringetoner og en rekke avanserte funksjoner er dette en telefon som garantert vil bli en bestselger. Men trolig må prisen noe ned

Slank

7210 har ikke noe revolusjonerende design. Den har arvet de fleste av trekkene fra sine forgjengere i Nokiaslekten, selv om tasteplasseringen er ny. Samtidig er den slankere en sine lubne slektninger i 33, 34 og 35-serien.

Nokia er eksperter på merkevarebygging og 7210 er en telefon som ganske sikkert vil vinne nye tilhengere over til den fra før av store Nokiamenigheten.

Har det meste

I våre tester kommer telefonen godt ut, både når det gjelder funksjonalitet, kvalitet og design. Den gjør det også bra på batterilevetid, vekt og volum. Med andre ord er det ikke mange områdene der den ikke kan hamle opp med de tøffeste konkurrentene.

Uvante taster

Men et par småtterier er det like vel. Vi er ikke overbegeistret for måten tastene er plassert på. Her er 1-4-7 og 3-6-9 plassert som en integrert del av den klassiske Nokiabuen, mens 2-5-8-0 ligger under hverandre med mindre og mindre taster (se bildet). Resultatet er at avstanden mellom tastene 1, 2 og 3 blir stor, mens tastene rundt 0 ligger tett som hagl.

…men inni er de like.

Skriver du mye SMS blir det en anstrengende tommeløvelse når du må endre teknikk avhengig av hvor på telefonen du taster. Liker du ikke tastene kan du imidlertid kjøpe deksler med mer ordinær tasteplassering. 7210 bruker de samme dekslene som 6610, som for øvrig er nøyaktig samme telefon under en annen modellbetegnelse og med et mer standardisert tastatur.

Alarmtoner

Nokia 7210 kommer med en drøss forhåndsprogrammerte ringetoner. De flerstemte ringetoner er stort sett laget slik at de høres ut som varseltoner, og ikke som vanlig musikk. Fordelen er at du hører forskjell på om noen ringer deg, eller om en person i nærheten har lommediskoen på full guffe.

Bra skjerm

Skjermen på 7210 kan vise 4096 farger. Det gir en bedre fargeoppløsning enn både Panasonic GD 67 og Sony Ericsson T68i. Det er særlig når du mottar meldinger med foto at dette kommer til sin rett.

Handikappet MMS

Telefonen har MMS, og det er en ganske enkel jobb å lage MMS-meldinger. Men ekte MMS, med tekst, lyd og bilde kan du ikke sende, bare motta. 7210 har heller ikke innbygget kamera, så bildene må du laste ned til telefonen fra Internett (WAP) eller via en PC. Du kan også motta bilder via Ir enten direkte fra et kamera, eller fra en annen telefon.

Du kan legge inn flere bilder i en melding, men på 721 kan du ikke sette opp flere sider for kjøring som slides. Og du kan som sagt ikke legge til lyd..

Trang adressebok

7210 har adressebok med plass til 300 oppføringer (+SIM). Minnet er dynamisk, så om du lagrer flere numre på en kontakt blir det plass til færre kontakter. Minnet er totalt på 725 kB som deles på MMS-meldinger, lagrede bilder og ringetoner, kalenderavtaler, notater, kontaktregister og Javaspill/programmer. Da kan minnet fort bli i snaueste laget!

Hi-end, men ikke helproff

Noen rendyrket profftelefon er det med andre ord ikke. Den mangler også talestyring, bilderedigering og mulighet for å komponere egne ringetoner slik tidligere Nokiamodeller har hatt. Ikke har den Bluetooth heller, til tross for at Nokia har sagt at de satser tungt på denne teknologien.

Til gjengjeld har den radio (stereo denne gangen) og støtte for 1900 mHz (frekvens som benyttes i store deler av USA og i deler av Østen). Den har også en høyttalende funksjon som fungerer svært godt.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  God høyttalende funksjon
  Trendy
  128×128 punkter fargeskjerm
  Mangler bluetooth
  Kan ikke sende fullverdig MMS
  Uvante taster

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 30 min 5 t 15 min 4 t 23 min 8 6 48
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 225 t 202 t 214 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 83 g 84 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 68 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 6 54
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 4200 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 6000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 541

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse