Yees.com

Annonse


– Vi er ikke et lureselskap

Yees.comI går skrev ITavisen.no om nettbutikken Yeees.com. Kommentarene fra leserne har vært nokså unisone: Dette tror de ikke på. Dessuten blir det påstått at Yeees.com har forbindelse med den mye omtalte Stefan Hilt, som er kjent for å tilby Playstation og andre varer utenfor de etablerte systemene.

Føler seg lurt

Mange føler seg lurt av Hilt og hans tidligere firma Multi Media Import. En av leserne har sendt oss et e-brev der han påstår at koden på Yeees.coms nettsted er identisk med Multi Media Imports kode.

Dette er bare et nytt forsøk fra Hilt på å lure penger fra godtroende nettkunder, er omkvedet i kommentarer og e-brev vi har mottatt.

I tillegg tviler leserne sterkt på at Yees.com har etablert kontorer i Los Angeles, London og Tokyo. Noen påpeker også at prisene slett ikke er lave – man får billigere produkter både ved å bestille hos Amazon.com og ved å gå i butikken på hjørnet i en større norsk by.

Yeees svarer

Leder Ståle Alden i Yees Indees AS, som eier nettbutikken, svarer slik på disse påstandene:

– Vi har kjøpt en database over sone 2-filmer og en mailingsliste med
14 000 adresser fra Multi Media Import. I tillegg har vi leid domenenavnene playstation2.no og gamecube.no av Hilt. Men vi har for øvrig ingen forbindelse verken med ham eller firmaet han drev.

Stefan Hilt ble i august dømt til å betale Sony 200 000 kroner, samt å legge ned playstation2.no umiddelbart. Han har anket saken. I august i år ble han siktet for bedrageri av Hordaland politikammer. Playstation2.no er fremdeles operativ, men bare som et alias. Du blir rutet direkte til yeees.com. Det samme skjer om du skriver inn gamecube.no i adressefeltet på nettleseren din.

Vil ikke assosieres

Alden er klar over at Hilt og Multi Media Import etter hvert fikk et nokså frynsete rykte.

– Det går på dårlig kundebehandling. Og det vil vi overhodet ikke bli forbundet med.

Kontrakten med Hilt går ut denne måneden, sier han. Etter dette vil firmaet ikke ha noe med de to nettstedene å gjøre.

– Vi gjorde utelukkende dette for å få god trafikk i starten.

Når det gjelder påstanden om at Yeees.com har «arvet» kode fra multimediaimort.no, svarer Alden at de bare har brukt et metaname derfra i et bannernavn.

Tror konkurrenter står bak

Alden tror påstandene stammer fra konkurrenter som er ute etter å sverte nykommeren Yeees.com. Samtidig fastholder han at selskapet har kontorer utenlands, og at prisene deres gjør dem billigere enn både Amazon.com og norske butikker.

– Vi har også fått ufine reaksjoner fra aktører i utlandet, så dette er ikke nytt for oss. Jeg kan godt få våre medarbeidere i utlandet til å ringe deg. Eller du kan reise ned og treffe dem selv. Og jeg ser at en av kommentatorene både har bommet på dollarkurs og prisen vår, sier Ståle Alden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse