Annonse


Opp og ned for HyperThreading

I følge Microsoft skal HyperThreading øke ytelsen ved kjøring av applikasjoner med 30 %. Men tester som er utførte av uavhengige institusjoner viser at dette gjelder av og til med negativt fortegn.

HyperThreading er en teknologi som blir introdusert med Pentium 4 3 GHz prosessoren denne uken. Teknologien har tidligere vært brukt i Xeon prosessorene, men kommer altså nå til desktop-markedet.

HyperThreading gjør at en programvare oppfatter en enkelt prosessor som to, noe som skal ha positiv påvirkning på ytelsen.

Må støttes

Undersøkelser gjort av IT Week Labs og vnunet.com viser at dette kan gå i motsatt retning dersom programvaren ikke har støtte for HyperThreading.

For maskiner med Windows 95, 98 og ME ble ytelsen i mange tilfeller halvert siden hver av de virtuelle prosessorene kun får tilgang til halvparten av CPUens ressurser. Disse operativsystemene har uansett ingen støtte for flere prosessorer, så her er det bare å skru av funksjonen.

Maskiner basert på Windows XP og Linux får utnyttet funksjonen til fulle og da vil også mange andre programmer nyte godt av dette.

Det ser ut for at Intels Itanium 2 og Xeon prosessorer fortsatt vil være i en klasse for seg selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse