Annonse


Microsoft gir ikke opp SmartPhone

Sendo hevdet MMS og Java var hovedårsakene til at de heller ville satse på Nokia Series 60 og åpen kildekode. Microsoft stiller seg uforstående til argumentene og viser til at både MMS og java kan kjøres på toppen av SmartPhone 2002.

– Alt for alle

– Nokia forsøker å være alt for alle. De leverer programvare til sine konkurrenter, håndsett og portaler til sluttbrukerne, infrastruktur til operatørene osv, sier Ed Suwanjindar, produktsjef i Microsofts avdeling for mobile enheter. – Når det kommer til stykket er Sendo og Nokia og alle med Series 60-lisenser konkurrenter på hardware. Det er ikke vi, sier Suwanjindar til Wired News.

SmartPhone kommer

Microsoft føler seg trygg på at de øvrige partnerne HTC, Samsung og Compal vil komme på markedet med SmartPhone 2002-telefoner. Orange selger allerede telefonen fra HTC i Frankrike og England.

Survival of the fittest

– Vi frykter ikke konkurransen fra Nokia på software. Det vil bli en naturlig utvelgelse. Måtte den beste programvaren vinne, sier Suwanjindar.Men analytikerne er ikke så sikre på at Microsoft vil vinne denne kampen. Så langt har alle de store produsentene valgt konkurrenten Symbian.

Skeptiske analytikere

– Når du dumpes av en håndsettprodusent som du har gitt penger til bare dager før telefonen skal lanseres, så er ikke det akkurat noe salgsargument ovenfor de andre produsentene, sier Paul Dittner, analytiker i Gartner Dataquest.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse