Hugh Brogan (Sendo adm.)

Annonse


Sendo med nesestyver til Microsoft

Hugh Brogan (Sendo adm.)For Microsoft er dette er kraftig tilbakeslag. Sendos avgjørelse om å droppe Microsoft til fordel for konkurrenten Symbian og Nokias plattform series 60 er som å finne bruden i seng med din rival, natten før bryllupet.

– Måtte bytte

Sendos Marijke von Hooren sier i en kommentar at det var en vanskelig avgjørelse å ta, men at de i realiteten bare måtte. – Vi var tett på å sende ut vårt produkt til forretningene og hadde mottatt mange positive tilbakemeldinger på telefonen, sier von Hooren, men hun vil av hensyn til forpliktende avtaler ikke si noe om hvorfor Sendo måtte bytte OS, skriver ZDNet i dag.

Sendo kutter samtidig ut all videre utvikling av programvare tilpasset Microsoft Windows for Smartphone 2002. Microsoft har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen.

Bryter på overtid

Kunngjøringen kommer bare dager etter at Sendo formelt lanserte Z100-telefonen med SmartPhone 2002. Sendo og Microsoft skulle egentlig ha lansert telefonen for lengst, men den er blitt utsatt i påvente av at operatørene skulle oppgradere til GPRS.

Sendo er det selskapet som har jobbet lengst med Microsoft om utviklingen av håndsett med Smartphone 2002. Nå ønsker de i stedet å satse på åpen kildekode uten de restriksjonene som ligger i bruken av operativsystemet fra Microsoft.

Få velger Microsoft

Microsoft eier en mindre aksjepost i Sendo, men det er usikkert om de kommer til å beholde den etter sendos overraskende avgjørelse om å bytte operativsystem.

Microsoft har slitt med å få håndsettprodusenter til å velge SmartPhone 2002. Så langt er det bare HTC og Samsung som har valgt å kjøpe lisens. HTC lanserte nylig sin telefon i England under merkenavnet Orange SPV. Samsung har ikke produsert noen Windows-telefon ennå, men er allerede klare med en telefon basert på Palm OS. Samsung har også lisens på Nokias Series 60-plattform.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse