Burn, baby burn CD

Annonse


Storm mot BMG

Burn, baby burn CDDa vi i går brakte nyheten om at musikk-giganten BMG vil stoppe produksjonen av ordinære CD-plater og i stedet satse fullt og helt på plater med kopisikring, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Selvskudd

Omkvedet er at BMG her skyter seg selv i foten. De oppnår bare at platekjøperne vender dem og artistene deres ryggen. Alternativt at musikkelskere med en minimum av datakunnskap bestreber seg spesielt på å kopiere BMG-musikk – og legge den ut på nettet.

I tillegg påpeker flere at selve systemet som BMG benytter – det israelske firmaet Midbars Cactus Data Shield – gjør platene vanskelige eller umulige å spille i PC-en, og i DVD- og CD-spillere med CD-ROM eller DVD-ROM-basert innmat.

Da tar man i følge en av de rasende innsenderne en digital kopi (ikke så vanskelig, sier de som har greie på det), og så kan den – i motsetning til originalen – spilles! Med hva er vitsen med å lage ekstra plunder og heft for kundene sine?

Ingen kommentar

ITavisen.no har så langt forgjeves prøvd å få BMG i Norge til å kommentere saken. Men selskapet har imidlertid selv lagt ut en «FAQ» der de forklarer sine synspunkter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse