Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PowerbookG4

Bærbar Mac med DVD-brenner

Apples bærbare prestisjeserie Powerbook blir nå like godt utstyrt som sine stasjonære søsken i iMac-serien.

PowerbookG4
Apple har annonsert en helt ny kolleksjon av bærbare maskiner. Ryktene om oppgraderte og billigere iBook blir bekreftet, og nå foreligger også nøyaktige norske priser.

DFørst og fremst noterer vi med glede den første Powerbook med mulighet for å brenne både CD-plater og DVD-R. I PC-verdenen er det hittil barre Toshiba som har kommet med en slik modell, selv om det alltids finnes muligheter for eksterne løsninger eller tilleggsvare man kan installere.

Det har vært en del spekulasjoner om hvor vidt man skulle integrere blåtann og WLAN på hovedkortene til de nye Apple-maskinene. Det har ikke kommet med i denne omgang, men maskinene støtter blåtann gjennom en USB basert komponent.

Apple har vært flinke med programvare til sin blåtann og ser ut til å satse hardere på teknologien enn konkurrenten Microsoft.

På lager

I følge Apple.no sin webshop får man nå en iBook med 800 MHz G3 prosessor og ATI Mobility Radeon 7500 skjermkort fra kroner 12.990,-.

Den kraftigere Powerbooken med 1 GHz G4 prosessor, 64 MB ATI Mobility Radeon 9000 skjermkort og kombinert CD-RW / DVD-R må man punge ut 29.990,- for.

Se selv på The Apple Store.