WirelessUSB

Annonse


Trådløs USB skal ta Bluetooth

WirelessUSBBluetooth-standarden for trådløs radiokommunikasjon mellom elektronisk utstyr har av mange blitt beskrevet som en slags trådløs USB. Men nå lanserer selskapet Cypress Semiconductors en helt ny trådløs-standard, som ikke bare vil stå som en direkte konkurrent til Bluetooth, men som også faktisk bærer produktnavnet WirelessUSB.

Wireless USB opererer i det samme 2.4 GHz-båndet som Bluetooth og IEEE 802.11b, og kan koble sammen så mange som syv enheter med en rekkevidde på 10 meter. Med andre minner spesifikasjonene mye om dagens Bluetooth.

Fordelene

Det som i hovedsak skal være fordelen med Wireless USB, er simpelthen at teknologien er enklere, raskere og billigere enn Bluetooth.

Siden forsinkelsestiden (latency) på Wireless USB er så lav som 8 millisekunder (20 når syv enheter er tilkoblet), regner Cypress Semiconductors med at standarden vil være spesielt attraktiv for utviklere av trådløst spillutstyr, slik som gamepads og joysticker, siden dette er produkter hvor kjapp responstid er vesentlig.

Neste år

Cypress sier WirelessUSB allerede er i testproduksjon, mens de første enhetene vil være produksjonsklare i større kvanta første kvartal 2003, sammen med et utviklingssett og referansedesign for WirelessUSB-tastatur, -mus, og -spillkontroller.

For mer informasjon, se www.cypress.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse