Burn, baby burn CD

Annonse


Slutt med CD uten kopisikring

Burn, baby burn CDDette går fram av et skriv sendt ut av den såkalte «BMG Kopierschutzgruppe» ved selskapets hovedkontor i Tyskland. Skrivet finnes også i norsk utgave..

Svar til kunde

I følge det britiske nettstedet The Register har en kunde på direkte spørsmål fått til svar at BMG for framtida ikke lenger akter å produsere CD-plater uten kopibeskyttelse i en eller annen form. I dag bruker de Cactus Datashield, som gjør at CD-ROM og DVD-ROM-stasjoner ikke kan lese platene.

– Ikke CD!

Selskapet Philips, som sammen med med Sony utviklet den nåværende CD-standarden, har tidligere påpekt at slike plater ikke kan betegnes som CD. De vil ha tydelig merking som forteller kunden at det er snakk om pprodukter som ikke er fullt ut kompatible.

Selv bedyrer plateselskapet at de følger Philips/Sonys «Red Book»-standard, og at platene kan spilles i enhver vanlig spiller. Faktum er likevel at stadig flere produsenter bruker CD-ROM-drivverk i ordinære CD-spillere – både i transportable spillere, bilspillere og stuespillere. Dette gjelder blant annet spillere som kan lese MP3-filer.

Cactus skiller ikke mellom en vanlig spiller og en spiller installert i en PC dersom begge kan lese data. Dermed kan de risikere at BMG-platene ikke spiller verken i PC-en eller den vanlige CD-spilleren.

Jobber med saken

BMG skal være klar over dette. og jobber etter sigende med å finne et system som skiller mellom PC-bruk og hjemmebruk. I første omgang vil de prøve å utvikle et system som gjenkjenner – og hiver ut – brennere (og muligens rippe-programmer) framfor å gjøre selve platen uspillelig på CD/DVD-ROM.

Samtidig jobber blant annet Sony og EMI/Warner hardt for å innføre henholdsvis SACD og DVD-Audio som erstatter for CD-platene. Disse nye formatene gir bedre lyd, og er i tillegg vanskeligere å kopiere – i hvert fall i dag. Et annet stort selskap, Vivendi Universal, planlegger til og med å slutte helt med CD. I stedet vil de lage hybridplater med både SACD og CD-format.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse