Millionæren hovedbilde

Annonse


Den ultimate PC

Millionæren hovedbilde“Millionæren” er en kompromissløs maskin for de med en velfylt lommebok. Dette oppsettet er ikke billig, men vil da også bokstavelig talt parkere det meste annet som finnes på markedet i dag.

Til tross for at maskinen koster litt, har vi samtidig beholdt et forholdsvis godt forhold mellom pris og ytelse – og ikke minst lagt vekt på best mulig ytelse. Det er nemlig ikke alltid slik at dyrere produkter fører til høyere ytelse.

Vare
Vårt valg
Prisguiden
Prosessor
Hovedkort
RAM 1 GB Corsair XMS3500 CAS2 (2 x 512 MB)
Skjermkort
Harddisk
RAID-kontroller
CD-brenner
DVD-brenner
Sony DRU500A (multiformat DVD-brenner/leser)
Skjerm
Kabinett
Kabinett-tilbehør
Strømforsyning
Tastatur
Mus
Diskettstasjon Teac 3.5″ diskettstasjon
Lydkort
Kjøler Swiftech MCX4000B
Kjølevifte Pabst 8412N2G, 69m³/time, 32 dB(A)
Viftestyring Zalman spenningsregulator (for å regulere kjøleviften)
     
Prisantydning
45000

Hovedkort

Det nye P4PE/GL/F/S-ATA hovedkortet fra ASUS er fullspekket med funksjonalitet. Vi nevner i fleng: Serial ATA, Firewire, USB 2.0, Gigabit Ethernet og ADI 1980 lydkrets. Kortet er basert på Intels 845PE brikkesett, og er valgt fremfor en i850E/Rambus-løsning grunnet den gode funksjonaliten, selv om i850E typisk er et par små prosentpoeng raskere i tester.

Intel er dessuten på vei vekk ifra Rambus-teknologien, og kommende brikkesett vil istedet basere seg på doble DDR SDRAM minnekanaler (dagens DDR SDRAM moduler kan benyttes).

Lyd

Til tross for en god integrert lydkrets, har vi valgt å ustyre systemet med et enda råere lydkort fra Creative. SoundBlaster Audigy 2 Platinum er siste skrik på lydfronten og toppmodellen i Creatives lydkortserie. Kortet har alle tenkelige inn- og utganger, og er ellers fullspekket med funksjonalitet.

Harddisk

Vi anbefaler å kjøre de to harddiskene på 200 GB fra Western Digital i et RAID 0 oppsett, ved hjelp av RocketRAID kontrolleren fra HighPoint. RAID 0 øker både skrive- og leseytelsen betraktelig.

Harddiskene har forøvrig solide 8 MB cache og spinner selvsagt med 7200 omdreininger i minuttet. Med totalt 400 GB lagringsplass bør det holde en stund, men det er ingenting i veien for å sette inn flere harddisker i maskinen.

Minne

Maskinen er utstyrt med det ypperste som er å få tak i av DDR SDRAM minnebrikker i dag, Corsair XMS3500 (DDR433/PC3500). Disse brikkene klarer CAS2 på 217 MHz (effektivt 434 MHz pga DDR). Til tross for at hovedkortet kun støtter DDR333 offisielt, kan det være greit å ha litt å gå på hvis man skulle finne på å overklokke.

Skjermkort

Med den nye toppmodellen fra Hercules – 3D Prophet 9700 Pro – vil eieren av denne maskinen ha det raskeste skjermkortet som er å oppdrive under panseret. Kortet er selvsagt basert på Radeon 9700 Pro brikken fra ATI, og har særdeles gode egenskaper både når det gjelder billedkvalitet og ytelse i 3D. FSAA (Full Scene Antialiasing) er mulig i alle oppløsninger, uten at det går utover ytelsen i for stor grad. Kortet gir rett og slett helt rå grafikk!

Kabinett

Det ultrastilige PC71 kabinettet fra Lian Li er tilvirket i aluminium (sort). Vi anbefaler sort deksel til diskettstasjonen, slik at denne går mest mulig i ett med dette majestetiske kabinettet.

I tillegg har vi utrustet maskinen med et termometer (se bilde til venstre) – selvsagt i sort, slik at man enkelt og greit kan avlese temperaturen på f.eks. CPU og hovedkort.

Skjerm

Prikken over i’en er en rålekker 18″ LCD-skjerm fra Samsung. 181T finnes i sort, sølv og hvit utførelse og har en oppløsning på 1280×1024 punkter. Vi anbefaler selvsagt utgaven i sølv eller sort, som gjør seg best sammen med resten av maskinen.

Bildet er krystallklart, og vi anbefaler at man benytter DVI-tilkoplingen for maksimal billedkvalitet. Ikke bare har denne skjermen svært gode spesifikasjoner, men den er faktisk også forholdsvis prisgunstig, tatt i betraktning at det er en 18″ LCD-skjerm vi snakker om her. For selv ikke millionæren ønsker å kaste unødvendig mye penger ut av vinduet.

Hva var nå adressen til den rike onkelen i Amerika igjen…?(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse