ngage nokia

Annonse


Sega inn i Nokia

ngage nokiaViseadministrerende direktør i Nokia Mobile Phones, Anssi Vanjoki ville ikke si stort om Nokias satsing på spill, da han annonserte det kommende N-Gage-prosjektet for pressen. – Vi kommer med en fullstendig lansering i februar, men jeg vil allerede nå annonsere at telefonen kommer, sa Vanjoki. Opplysningen førte til en rekke spørsmål fra salen, men Vanjoki ville ikke besvare noen av dem.

Spill på minnekort

Det som like vel er klart er at Nokia har inngått et samarbeid med Sega, som skriver spill for den nye telefonen. Telefonen skal kjøre Symbian OS og plattformen Series 60. Dette er samme plattform som i dag benyttes i toppmodellen 7650. N-Gange-telefonen vil også få minnekort, og Segas oppgave er å lage spill som skal legges inn på disse kortene.

Retter opp fiasko?

Formfaktoren på N-Gage minner mye om fiaskoen 5510, en MP3-telefon som var så stygg at selv Nokia gjorde et poeng av det i sin markedsføring. 5510 var imidlertid ingen spilltelefon. N-Gage vil ha et tradisjonelt mobiltelefontastatur på høyre side av den store fargeskjerme. 5510 hadde gråtoneskjerm og qwerty-tastatur.

Samspill

N-Gage vil også få Bluetooth, slik at to spillere skal kunne spille mot hverandre på hver sin dings. Med bedre kapasitet i nettverkene vil du også kunne spille grafisk avanserte spill mot motstandere andre steder på kloden.

Nokia snakker om lansering av en »game deck device category», hvilket betyr at vi kan vente oss flere nye produkter i denne genren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse