WLAN produkter

Annonse


Stadig like åpne WLAN

WLAN produkterDet har vært skrevet mye i media om den dårlige sikkerheten i trådløse nettverk. Det har også blitt dokumentert gjennom flere forsøk at de aller fleste trådløse nettverk som tilhører bedrifter ikke en gang benytter seg av de mest grunnleggende sikkerhetsfunksjonene.

Nå foregår det en innsats fra eksperter og iherdige amatører fra hele verden for å få kartlagt og belyst problemene i flest mulig byer i alle land.

Dårlige resultater

Så langt viser det seg at tallene er omtrent de samme som de alltid har vært. Trass i all fokus som har vært på trådløs sikkerhet i media.

70 % av de trådløse nettverkene har i følge BBC News ikke tatt i bruk kryptering. Verken den innebygde WEP funksjonen eller andre former. At dette tallet er så høyt er kanskje ikke så veldig rart når man tenker på at det stort sett blir sagt om WEP at det er ganske enkelt å knekke nøklene uansett.

27 % av aksesspunktene har ikke endret standard nettverksnavn i konfigurasjonen. Dette gjør det veldig enkelt for en inntrenger å vite hvilken produsent utstyret kommer fra. Da gjetter man fort også hva standard passord er og hvilke MAC-adresser som brukes av produsenten.

Uforsiktig

Selv om man ikke har sensitive data direkte tilknyttet det trådløse nettverket, men lagrer dem på et separat tråbundet nettverk er det viktig med sikkerhet på WLAN.

WLAN har en veldig dårlig kapasitet. 11 Mbit/s eller 22 Mbit/s som annonseres er bare teoretiske hastigheter som synker kjapt i takt med signalstyrke og antall brukere. Ofte vil man i et 11 Mbit WLAN kun oppleve rundt 5 Mbit faktisk hastighet.

Det sier seg derfor selv at man ikke vil dele denne kapasiteten med uvedkommende netthaikere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse