EU Internett

Annonse


Microsoft er ikke trygge enda

EU InternettEtter fire år med juridisk sirkus ble det på fredag avsagt dom i den hittil siste amerikanske antitrustsaken mot Microsoft. Dommeren kom, med bare få endringer, frem til at forliket som Microsoft inngikk med justisdepartementet i 2001 var godt nok.

Mange syntes kanskje at denne domsavsigelsen var litt av et antiklimaks i forhold til alt oppstyret rundt saken.

EU

Men EUs konkurransetilsyn har sin egen sak gående mot Microsoft. Dog gjelder det her et litt annet tema. EUs domstol skal avgjøre hvor vidt Microsoft har brukt sin dominans på PC- markedet til å skaffe seg den samme dominansen på servermarkedet.

Det er ventet at det vil bli avsagt en dom i saken i løpet av året.

-Uavhengig av hva som har skjedd i USA, er det viktigste for oss å opprettholde EUs lover, sier talskvinne Amelia Torres for EU til ZDNet News.

Microsoft på sin side sier at de håper at EU tar den amerikanske dommen til etterretning og bruker den som en rettesnor i saken.

Middleware

EU har utvidet søksmålet mot Microsoft til også å gjelde den såkalte middleware. Komponenter som Media Player og Messenger bundles og integreres med operativsystemene og kan derfor oppnå en urettferdig konkurranseposisjon i forhold til andre leverandører av samme type programvare.

Den amerikanske domstolen nektet for en tid tilbake å la rettsaken omfatte også middelvaren, siden forliket som opprinnelig ble inngått ikke omfattet den.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse