Nokia 6800

Annonse


Her er de nye Nokia-telefonene

Nokia 6800I følge forhåndsryktene skulle den store nyheten være en oppgradert 9210. Men noen telefon-PDA er ikke å se blant de fem nye modellene.

Her er de – i rask rekkefølge:

Nokia 6800 er en designtelefon der vekten er lagt på teksmeldinger og mobilchat. Den har fargeskjerm, SyncML, støtte for e-post, Java og MMS. I tillegg har den FM-radio. Telefonen er klar for det euroeiske, afrikanske og asiatiske markedet i første kvartal 2003.

Fra venstre: Nokia 7250, 5100, 6100, og 8910i

Nokia 7250 har innebygd kamera og kan brukes i USA (triband). Ellers har også den fargeskjerm, MMS og Java. Ute første kvartal 2003.

Nokia 6100 er i følge Nokia verdens minste og letteste telefon med GPRS. MMS og fargeskjerm. Også denne er triband, og kan dermed brukes i USA og andre land med GSM på 1900-båndet. Denne telefonen skal etter planen komme før nyttår.

Nokia 5100 er en allværstelefon som r bygd for harde tak. Triband, MMS, Java og fargeskjerm. Ute første kvartal 2003.

Nokia 8910i er i likhet med forgjengeren en Bluetooth-modell med både GPRS og HSCSD (høyhastighets data). Ute første kvartal 2003.

Nokia 2100 er en lavbudsjettstelefon med det mest grunnleggende: SMS og tale. Denne telefonen er også ute i første kvartal 2003.

Spennende design på Nokia 6800

I tillegg lanserer Nokia et overvåkingskamera som sender bilder direkte over GSM-nettet. Kameraet kan ringes opp etter behov, og bildet vil vises på skjermen til en MMS-kompatibel telefon. Denne nyttige (?) dingsen vil bli tilgjengelig i annet kvartal 2003.

En variant av dette kameraet kan monteres til hodet, slik at du kan sende bilder til en MMS-telefon fra der du til enhver tid befinner deg.

Nokia har ikke glemt musikk-elskerne blant kundene sine. Med stativet Nokia Music Stand kan lyden fra FM-radioen i 7250 spilles gjennom det Nokia kaller «høykvalitets høyttalere» (se hva vår anmelder har å si om det. Dingsen funker også med 6800 – og kommer i første kvartal 2003.

Nokia music stand

I første kvartal kommer også Nokias første spillkonsoll, N-Gage, i første omgang for uviklere. Meningen er å levere proprietære Nokia-spill på kort, for så å integrere disse i framtidige mobiltelefoner.

Nokia N-Gage, for Gameboy-generasjonen.

En nærmere beskrivelse av produktene følger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse