AMD Alchemy Wireless

Annonse


AMD kutter trådene

AMD Alchemy WirelessMange lurer nok på hvorfor AMD kaster seg inn på markedet med en 802.11b brikke nå som de fleste aktørene jobber med å utvikle 802.11b og -g standardene.

AMDs visjon er at datamaskiner og liknende vil komme til å bruke de nye standardene, mens 802.11b kommer til å bli standarden for alt av små dingser. PDA-er, mobiltelefoner og styringssystemer i biler kommer til å bruke 11 Mbit standarden i fremtiden.

Det er derfor AMD har valgt å satse på å utvikle teknologi for små trådløse sendere med lavt energiforbruk.

Gull verdt?

AMD kaller serien sin med WLAN produkter for Alchemy Solutions. Produktene består foreløpig av en mini-PCI brikke som bare bruker halvparten av plassen til konkurrerende produkter, og en brikke som bruker hele mini-PCI kortet. I tillegg har de gitt ut et referanse kit for andre som ønsker å kjøpe retten til å produsere enheter med AMDs teknologi.

Mini-brikken som AMD har laget er perfekt for kombinasjonsdingser siden den bare bruker den ene siden av kretskortet den sitter på.

Samtidig har tosidersbrikken innebygd nok funksjoner til at den avlaster systemets hovedprosessor og sparer masse strøm, skriver Internetnews.com. Der denne brikken vil bli brukt er dette viktig fordi produktene stort sett er batteriladet og utstyrt med svake prosessorer.

AMD har ikke sagt noe om prisingen av produktene enda, men sier at de regner med at prisene vil være høyst overkommelige for de fleste utviklere og produsenter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse