Niklas Savander

Annonse


-Alt annet enn Microsoft

Niklas SavanderDet var på en pressekonferanse under den pågående Mobile Internet Conference i München at Niklas Savander, sjef for programvare hos Nokia kom med noen oppklarende utsagn angående finnenes syn på programvare.

Det er vel kjent at Nokia støtter åpen kildekode. Blant annet er de blant initiativtakerne til Symbian, et konsortium som utvikler programvare for mobiltelefoner. I dag er alle Nokias telefoner basert på åpen programvare fra Symbian.

Åpenhet vare lengst

-Åpenhet er den eneste veien fremover, sa Savander under pressekonferansen. -Vi er fast bestemt på å levere produkter som er basert på åpne standarder.

Når han ble spurt om denne åpenheten også kom til å inkludere mobiltelefoner drevet av Microsoft-programvare svarte Savander: -Nei.

I følge Savander og Nokia betyr åpenhet at man har fleksibel prispolitikk, at man holder seg til anerkjente (og åpne) standarder, at man har en enkel og rettferdig lisensiering og at man har full åpenhet om koden.

Lisensierer

Tidligere i år annonserte Nokia at de akter å lisensiere operativsystemet Series 60, som er det systemet som brukes i Nokias 7650. Både Ericsson og Samsung har også fattet interesse for systemet.

Nokia vil altså lisensiere systemet selv om det er utviklet av Symbian, melder nettstedet Infoworld.com. Savander forsvaret dette med at lisensieringsmodellen åpner for at innehaverne av lisensen kan komme med innspill og tilbakemeldinger rundt utviklingen av Series 60, som selvsagt vil være 100 % åpen kildekode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse