WLAN Basestasjon

Annonse


Trådløst blir sikrere

WLAN BasestasjonDen nye standarden har fått navnet WPA (Wi-Fi Protected Access), og inneholder langt kraftigere kryptering enn den nåværende WEP (Wired Equivalent Privacy Protocol).

Nøklene blir kodet

Innebygd i WPA-standarden er TKI (Temporal Key Integrity Protocol). Denne nye protokollen koder delte nøkler og sørger for at nøkler som har blitt tuklet med ikke kan brukes.

Langt på vei burde dette løse problemene folk har hatt så langt med WEP, der det nærmest har vært en lek å utnytte delte nøkler til å skaffe seg uautorisert adgang til nettverket.

EAP erstatter MAC

I tillegg er sikkerheten rundt MAC (Medium Access Control) – unike adresser som nettverkskort og basestasjoner har – forbedret. Slik det er i dag, er det relativt enkelt å skaffe seg en MAC-adresse og dermed stjele en identitet. Den nye EAP (Extensible Authentication Protocol) gjør dette langt mer kronglete.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å pugge alle disse forkortelsene. Og at alt sammen snart kommer til et WLAN-kort nær deg. Den dårlige nyheten er at «warchalkere» – personer som surfer trådløst på andres nett – går trangere tider i møte.

Mer informasjon om de nye sikkerhetsstandardene finner du på wi-fi.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse