Annonse


Web-oppdatering for ufaglærte

En betaversjon av Macromedias nyeste webutviklingsprogram har blitt demonstrert denne uken.

Tanken bak programmet er å la de små daglige oppdateringene av webinnhold såpass enkelt og effektivt at man ikke trenger å gå gjennom bedriftens IT-avdeling eller webmaster for å gjøre det.

– Webmastere og IT-ansatte er dynget ned i arbeid. De bruker mye tid på å forandre priser, produktnavn, eller å publisere pressemeldinger, og alt dette forstyrrer arbeidet med større prosjektet, sier John Harris I Macromedia til nyhetstjenesten ZDNet UK.

Oppdatering for dummies

Grensesnittet skal se ut og føles mest mulig som en vanlig nettleser, men ha tillatelse til å knytte seg opp mot webserveren for å oppdatere innhold. Nøyaktig hva slags innhold man kan forandre på er avhengig av hva slags tilgangsrettigheter hver bruker har.

– Brukerne trenger ikke være webdesignere, de trenger bare å vite den informasjonen de skal oppdatere websiden med. De vil ikke få se verken kode eller andre kompliserte elementer, og vil ikke være i stand til å forandre noe som webmasteren ikke har «låst opp», sier Harris.

Macromedia har ikke annonsert når programvaren vil bli lansert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse