Palm Tungsten T

Annonse


Palm OS 6 lekket

Palm Tungsten TPalm kjøpte i fjor opp et BeOS utviklerteam for å forbedre sin egenprogramvare. Resultatene av oppkjøpet begynner nå så smått å vise seg etter som mer og mer informasjon om Palm OS 6 slipper ut.

Neste versjon av Palm OS bruker i følge enkelte BeOS kode i mange tilfeller. Blant annet for grafikk og multimedia. Andre påstår at dette kun er inspirert av BeOS, men er rene Palm-koder.

Sikkerhet

Palm OS 6 vil ha utvidet sikkerhet. Blant annet kan er man ikke lenger begrenset til å bruke «Graffiti» pennen, men kan koble til andre autentiseringssystemer, som fingeravtrykkslesere.

Applikasjonene kan ha sine egne sikkerhetsfunksjoner, men OS-et vil også kunne tilby sikkerhet på applikasjonsnivå.

Annonse


Kompatibelt

En av de største nyhetene er at Palm planlegger å gjøre OS 6 kompatibelt med .Net teknologien til Microsoft. Gjør de ikke det er det stor sannsynlighet for at de vil bli akterutseilt i løpet av neste år.

Kjente applikasjoner som adressebok, kalender, notater og gjøremål vil alle gjennomgå en omfattende overhaling for å gjøre dem mer moderne og brukervennlige. Vi stusser på om dette betyr «mer likt Outlook», men det er ikke godt å vite hva Palm mener med uttalelsen.

Roaming

Stikkordet for fremtiden er å være tilgjengelig, Palm ønsker å bygge inn omfattende muligheter for roaming mellom systemer.

OS-et skal ha støtte for WLAN, LAN, GPRS og HSCSD og skal kunne veksle automatisk mellom disse avhengig av hva som er tilgjengelig til enhver tid, skriver The Register.

Palm skal gi ut den endelige versjonen i løpet av neste år, mange håper at det blir omtrent halvvegs i 2003.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse