Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Office 11 bare for 2000 og XP

Betatestere av Microsofts Microsoft Office 11 har fått beskjed om at den nye versjonen bare vil støtte Windows 2000 SP3 og Windows XP.

Dette har fått mange betatesterer til å protestere høylydt på Microsofts betaforum. De mener at dette er et påskudd fra Microsoft til å tvinge brukerne til å oppgradere både maskin- og programvare.

Det finnes selvsagt store mørketall, men det antas at inntil 60 % av Microsofts kunder fortsatt kjører Windows 95, 98, 98 SE eller Me på sine maskiner. Dette er den såkalte Windows 9x familien som ikke er basert på NT-teknologi.

Når det er sagt støttes heller ikke NT 3.5 eller 4.0 av Office 11.

Sikkerhet

I følge Microsoft er grunnen til systemkravene at Windows 9x systemene er i ferd med å bli utdaterte og at de sikkerhetsmessig er uforsvarlig å bruke.

Microsofts fokus er i dag på sikkerhet og det er derfor de ser seg nødt til å gjøre dette valget.

Windows Installer

En annen viktig grunn er i følge Microsoft at Windows 2000 SP3 og Windows XP støtter Windows Installer 2. Et produkt som er mye bedre enn de tidligere versjonene.

Blant annet sikrer versjon 2 at man trenger langt færre omstarter ved installasjon eller oppdatering enn tidligere, skriver eWEEK.com.

Den nye versjonen sørger også for at oppdateringene blir mindre i størrelse. Et eksempel er SP2 til Office XP. For brukere som kjører Windows Installer 2 var størrelsen på pakken 6 MB. Mens for brukere av versjon 1.x var størrelsen 15 MB.