Annonse


Office 11 bare for 2000 og XP

Dette har fått mange betatesterer til å protestere høylydt på Microsofts betaforum. De mener at dette er et påskudd fra Microsoft til å tvinge brukerne til å oppgradere både maskin- og programvare.

Det finnes selvsagt store mørketall, men det antas at inntil 60 % av Microsofts kunder fortsatt kjører Windows 95, 98, 98 SE eller Me på sine maskiner. Dette er den såkalte Windows 9x familien som ikke er basert på NT-teknologi.

Når det er sagt støttes heller ikke NT 3.5 eller 4.0 av Office 11.

Sikkerhet

I følge Microsoft er grunnen til systemkravene at Windows 9x systemene er i ferd med å bli utdaterte og at de sikkerhetsmessig er uforsvarlig å bruke.

Microsofts fokus er i dag på sikkerhet og det er derfor de ser seg nødt til å gjøre dette valget.

Windows Installer

En annen viktig grunn er i følge Microsoft at Windows 2000 SP3 og Windows XP støtter Windows Installer 2. Et produkt som er mye bedre enn de tidligere versjonene.

Blant annet sikrer versjon 2 at man trenger langt færre omstarter ved installasjon eller oppdatering enn tidligere, skriver eWEEK.com.

Den nye versjonen sørger også for at oppdateringene blir mindre i størrelse. Et eksempel er SP2 til Office XP. For brukere som kjører Windows Installer 2 var størrelsen på pakken 6 MB. Mens for brukere av versjon 1.x var størrelsen 15 MB.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse