Hack! illustrasjon

Annonse


Islamske hackere trapper opp

Hack! illustrasjonDette i følge det britiske sikkerhetsselskapet mi2g, som spesialiserer seg på risikoanalyser for forsvaret og større, private selskaper.

Verste siden 1995

I følge selskapet må man helt tilbake til 1995 for å finne en mer hektisk hacker-aktivitet på verdensbasis. I følge beregninger de har gjort ble 16 559 servere utsatt denne måneden alene.

Samtidig påpeker ekspertene at skadene er minimale i forhold til tidligere i år, og i fjor. Dette dels fordi mulighetene til å beskytte seg har blitt bedre, og dels fordi angrepene har blitt mer primitive og lettere å avsløre.

Felles sak

mi2g er likevel ikke i tvil om at økningen for en stor del skyldes islamske hacker-grupper som er i mot USAs og Vestens politikk i Midtøsten.

– Vi har merket oss at stadig flere islamske hackergrupper gjør felles sak mot USA, Storbritannia, Australia, India og Israel , sier en ikke navngitt representant for selskapet til BBC.

Små grupper

Samtidig understreker representanten at det ikke er snakk om noe stort, verdensomspennende nettverk. Snarere dreier det seg om en håndfull mindre grupper som opererer fra Pakistan, Midtøsten og tidligere sovjetrepublikker.

Det er særlig to grupper som er aktive: USG, med medlemmer fra Egypt, Marokko og Øst-Europa og FBH, som er basert i Pakistan.

Arklahoma.com er et eksempel på e nettsted som FBH har hacket.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse