America Online (AOL)

Annonse


AIM og ICQ blir kompatible

America Online (AOL)Ikke bare er AOL Instant Messenger (AIM) og ICQ de to største tjenestene for sending av øyeblikkelige meldinger (ØM), de er også begge eid av America Online. AIM har dominert stort i USA, mens ICQ har et solid fotfeste i Europa og andre steder.

Brukere av AIM kan nå laste ned en betaversjon 5.1 som lar en legge til brukere fra ICQ og prate med dem. ICQ kommer med en kompatibel versjon senere, skriver CNET News.

Monopol

Debatten har siden ØM tok av for noen år siden gått om hvor vidt de forskjellige selskapenes klienter skulle kunne kommunisere sammen. Hittil har det ikke vært vist noen interesse for dette fra leverandørenes side.

Mange, deriblant Microsoft har anklaget AOL for å drive konkurransehemmende virksomhet ved å ikke dele ut teknologien bak AIM og ICQ. Det amerikanske konkurransetilsynet har derfor hatt AOL under oppsikt for å se hvordan de behandler markedsdominansen sin.

Standard

I kjølvannet av debatten har det oppstått programmer som Trillian og Jabber som lar brukere fra flere plattformer kommunisere med hverandre.

Debatten har i senere tid dabbet av blant private brukere, men den har tiltatt i styrke blant bedrifter som ønsker å bruke teknologien i sin næringsvirksomhet. Et konsortium av selskaper har gått sammen for å kjempe for en internasjonal standard som alle ØM klienter skal bruke.

De fleste bedrifter stiller i dag strenge krav til sikkerhet, kryptering og mulighet for arkivering dersom de ansatte skal bruke ØM som et verktøy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse