Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DDR-III SDRAM på vei

Standarden for DDR-III SDRAM minne er nå under utvikling, og ytelsen forventes å være dobbelt så god som DDR-II.

Vi venter fremdeles på at DDR-II minnebrikkene og -hovedkortene skal nå markedet, men vit at arbeidet neste generasjon SDRAM allerede er påbegynt.

JEDEC Solid State Technology Association og Electronic Industries Alliance har nylig presentert detaljer om DDR-III, med sikte på at minneteknologien skal være ute på massemarkedet i 2007, skriver SiliconStrategies.com.

DDR-III vil trolig ha databåndbredde på 800 Mbit/s i første omgang, og etter hvert nå 1.5 Gbit/s. DDR-II vil til sammenligning ligge på 533 Mbit/s.

Strømforbruket på DDR-III vil også kunne bli så lite som halvparten av dagens DDR-minne, og det forventes applikasjonsområder langt utenfor bare desktop-PCer. Også laptoper, PDA, mobile og servere skal være anvendelsesområder for den nye minnestandarden.