Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– GeForce 5 forsinket

Nvidias nye NV30 grafikkprosessor dukker nok så vidt opp før jul, men vil neppe være tilgjengelig i store volumer før godt over nyttår.

nVidia ATI GeForce-ulv
NV30 er den nye grafikkprosessoren fra markedslederen Nvidia, og skulle opprinnelig være i butikkhyllene allerede under navnet GeForce 5.

Men produktene ligger an til å bli en god del forsinket. Riktignok vil begrensete opplag av de første GeForce 5-kortene sannsynligvis bli tilgjengelig før jul, men det drøyer nok til utpå våren før kortene er å finne i nye ferdig-PCer og i store nok volumer til å gjøre et innhogg i butikksalget. melder ZDNet News.

Radeon har alt å vinne

Det har ATI grunn til å glede seg over.

I dag er Radeon 9700 den raskeste grafikkprosessoren på markedet, og har vært i handelen en god stund allerede.

Dette kan ha stor betydninger for julesalget, i en tid da mange sannsynligvis vurderer og oppgradere systemene sine. Riktignok vil NV30 være raskere og bedre, men hvis det ikke er lett tilgjengelig før juletider ligger er det stor sannsynlighet for at ATI får lagt beslag på betydelige deler av markedet.