Annonse


PS2-TEST: Need For Speed

Need For Speed: Hot Pursuit 2 (HP2) er et av disse bilspillene hvor du ikke trenger å bremse. Det kan riktignok lønne seg en gang i blant, men det blir gjerne en smakssak.

Med andre ord er det ikke Gran Turismo vi snakker om her. I HP2 dreier det seg ikke om å gi detaljerte simuleringer av hva slags innvirkning bilenes hjuldifferansiering, fustasjoppheng og vektfordeling har på veigrep og svingradius under forskjellige typer våt asfalt.

Nei, her er det om å gjøre å kjøre sabla fort og mest mulig halsbrekkende med verdens lekreste sportsbiler, mens man forsøker å unngår lovens lange arm. Høres gøy ut? Det er det.

Trygg trafikk

Man kan velge å kjøre vanlig løp uten politiets innblanding, hvis man vil det – og selv da er HP2 en på alle måter gjennomført og spennende opplevelse. Man har faktisk en stor turneringsdel av spillet dedikert til god gammeldags racing.

Men det er først når snuten kommer inn i bildet at det hele blir virkelig interessant. De er raske, de jobber godt i lag, de er flinke til å kjøre deg av veien, og de kan påkalle både veisperringer og helikoptre (som hiver brannbomber etter deg!) hvis du viser deg å være vrien å få stanset.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Gått’a banen…

Spillet har et solid utvalg av omlag 15 baner, som kan kjøres begge veier. Det som imponerer mest med brettene er kanskje de mange snarveiene, hoppene, tunnelene, og andre skjulte overraskelser man kan finne underveis.

Det finnes alltid flere måter å gjennomføre løypene på, og det er faktisk en god idé å kjøre så vilt og utforskende som overhodet mulig…ved å gjøre tøffe ting som å hoppe eller brase gjennom politiets veisperringer samler du nemlig ekstrapoeng, som brukes til å gjøre nye biler tilgjengelig.

Detaljer, detaljer

Da vi omtalte «bilsimulatoren» Gran Turismo 3 fikk vi mange illsinte kommentarer fra lesere som mente det var helt på jordet å klage over at bilene ikke tok skade i spillet, angivelig fordi bilprodusentene nektet å gi spillselskapet tillatelse til å bulke bilene.

Likefremt kan vi ikke annet enn konstatere at til tross for åpenbart heftige lisenser på alt fra Ferrari og Porsche til BMW og Lambourghini, så lar alle bilene i HP2 seg gladelig maltraktere – med knuste ruter, riper i lakken og bulker i blikken. Selv om det også må sies at skaden fremdeles ikke har noen påvirkning på kjøreegenskapene…

Ellers er det mengder av fete detaljer og morsommer funksjoner som skiller HP2 fra røkla. For eksempel går du inn i en imponerende – men ikke plagsom – slowmotion-modus når du utfører utpreget luftige svev. Og et raskt trykk på R2 gir deg en sniktitt på hva du har i vente de neste par hundre meterne, mens L2 kjører en Matrix-aktig Bullet Time-sveip av bilen din, slik at du kan se nøyaktig hva som er rundt deg.

Fest sikkerhetsbeltet

Need For Speed: Hot Pursuit 2 er utfordrende, variert, og progressivt nok til å holde deg underholdt i lange tider. Spillet anbefales derfor på det varmeste til alle med en anelse sansen for action og raske biler.

…og vi ber samtidig samferdselsminister Torild Skogsholm om å se overbærende gjennom fingrene på hele greia 😉

(P.S. Vi har kun testet Playstation 2-utgaven av spillet, som vi har latt oss fortelle er vesentlig mye bedre enn både PC- Gamecube- og Xbox-versjonene)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse