VeriChip

Annonse


«OK» for CyberID

VeriChipTeknologiselskapet Applied Digital Solutions (ADS) priser seg lykkelige over å ha fått offisiell velsignelse fra amerikanske Food and Drug Administration (FDA) til å bruke databrikken VeriChip i mennesker.

Betingelsen gitt av FDA er at databrikken benyttes til «sikkerhet, finans-, personlig identifikasjon- eller sikkerhetsapplikasjoner», skriver Wired News.

Det som derimot ikke enda er klart, er hvorvidt kontroversielle VeriChip skal kunne benyttes til medisinske formål – noe som vil inkludere kobling mot legejournaler og andre databaser.

Kan redde liv

ADS har blant annet markedsført en rekke medisinske anvendelsesområder for VeriChip, for eksempel muligheten til å kalle opp kritiske informasjon fra bevisstløse pasienter i akuttmottak, eller bruke lokaliseringsteknologi for å spore opp Alzheimer-pasienter som havner på avveie.

– Folk som trenger dette bør ha muligheten til å velge. VeriChip kan berge liv, sier Leslie Jakobs, moren i Florida-famlien som tidligere i år ble utstyrt med implantatet som et prøveprosjekt.

Riskorn

De foreløpig versjonene av VeriChip-brikken er ikke stort større enn et riskorn, og sender ut en 125-Khz radiosignal som kan plukkes opp av mottakere som befinner seg en drøy meter unna.

Foruten de etiske spørsmålene rundt teknologien, stilles det også spørsmål til hva de konkrete helsemessige effektene vil være av å ha slike brikker operert inn i menneskekroppen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse