Intel Pentium 4

Annonse


P4 3GHz lurer i skyggene

Intel Pentium 4

Intel nekter å si noe om det, men lekkasjer fra flere maskin- og løsningsprodusenter avslører at det kommer til å bli vist produkter som bruker Pentium 4 3 GHz prosessoren, melder ZDNet UK News.

At prosessoren kommer til å gå rett til topps i hastighet er det vel få som betviler. Men det er ikke selve klokkefrekvensen som er mest spesielt med denne prosessoren.

Dual emulering

Pentium 4 3 GHz blir den første desktopprosessoren som benytter seg av Intels Hyper Threading teknologi. Teknologien har hittil bare vært brukt i Xeon prosessorene og lar en enkelt CPU opptre som to.

Dette gjør at man i servere og arbeidsstasjoner kan få et toveis system med bare en CPU. OG best av alt er at man trenger ikke kjøpe doble lisenser av serverprogrammene.

Kjører på

Selv om analytikerne forventer at fjerde kvartal i år ikke skal være like bra som det pleier, kjører Intel og AMD på med nye produkter i kjent stil.

Alternerende priskutt og lansering av nye prosessorer vil finne sted for begge produsentene. Intel slipper som kjent sin 3 GHz Pentium 4, og AMD skal slippe sine Athlon XP 2700+ og 2800+.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse