MSN Messenger

Annonse


Messenger på opptur

MSN MessengerI en rekke land, inkludert Norge, har MSN Messenger de siste årene utviklet seg til å bli den mest brukte Instant Messaging-tjenesten.

XP-effekten

På verdensbasis har antall MSN Messenger-brukere økt fra 46 millioner i fjor høst til hele 75 millioner.

Denne relativt oppsiktsvekkende veksten blir straks mer svelgbar når man tar i betraktning at Messenger nå er en integrert del av Windows-operativsystemet, og automatisk ligger klar på skrivebordet for alle nye brukere av Windwos XP.

– Vi ser at stadig flere benytter seg av Messenger, og integreringen av programmet i Windows har nok en del med dette å gjøre, bekrefter Torstein Harildstad I MSN.no.

Utvider Messenger med nyheter

Nå ønsker MSN Norge å smi mens jernet er varmt, og lanserer denne uken en tilleggstjeneste til Messenger, for å trekke brukere til selskapets nettsted.

MSN Today, som tillegsfunksjonen har blitt døpt, opptrer i form av et nettleservindu som legger seg ved siden av det vanlige Messenger-vinduet. Der vil man finne nyheter og annet innhold fra MSN.no og dets samarbeidspartnere.

– Tanken er å supplere Messenger-tjenesten med et pop-up vindu med redaksjonelt innhold fra MSN.no, forklarer Harildstad.

Tregt for videochat

Og her sitter man altså og skriver kort og lange meldinger til hverandre. Akkompagnert av småmorsomme ikoner og morsomme (og lett irriterende) varsellyder. Men selv om vi også her i landet lett lar oss rive med til denslags, er det likevel store deler av funksjonaliteten i MSN Messenger som i stor grad står urørt – spesielt video- og voice-chat komponentene.

MSN kan ikke si nøyaktig hvor stor andel av Messenger-brukerne som også kommuniserer aktivt over nettvideo eller -tale, men legger ikke skjul på at tjenesten ikke fungerer optimalt, først og fremst på grunn av at den generelle båndbredden på nettet ikke strekker til.

– Nei, verken video- eller stemmetjenestene fungerer like sømløst som man skulle ønske. Dette er først og fremst på grunn av kvaliteten i nettlinjene – på dedikert linjer fungere det ypperlig, men så snart man går ut på Internett oppstår det gjerne problemer, sier Harildstad til ITavisen.no.

Både til jobb og fritid

En ny Gallup-undersøkelse viser at 60 prosent av Messenger-brukerne bruker tjenesten hjemme, mens omlag 32 prosent bruker Messenger både jobb eller skole såvel som hjemme.

16 prosent svarte at de bruker Messenger ikke bare til private formål, men også i jobbsammenheng.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse