Burn, baby burn CD

Annonse


Slik brenner du 800 MB

Burn, baby burn CD

Hvis du følger guiden under viser vi deg steg for steg hvordan du setter opp det populære brenneprogrammet Nero for å brenne 90 min CD-er.

1.

Det første som lønner seg å sjekke er at man har den nyeste firmwaren til brenneren din. Denne finner du som regel på produsentens nettside.

2.

Så starter man Nero og velger File -> Preferences.

3.

Da får man opp Preferences-vinduet hvor man velger “Expert Features” og huker av for “Enable overburn ‘disc-at-once’ burning”. På “Maximum CD length” fyller du inn den lengden på CD-en du har (Merk: Du får kjøpt egne CD-er på 90/100 min, men du kan også overbrenne vanlige 74/80 min CD-er, men dette anbefales ikke).

4.

Da er det bare å starte en ny session og passe på at du velger “No Multisession”.

Deretter velger du arkfanen som heter “Burn”, og passer på at du har merket av for “Finalize CD”, og at du har valgt “Disc-At-Once” som skrivemetode.

5.

Så legger du til dataene du skal skrive ut. Husk at hvis du har en 90 min CD-plate så kan du skrive ut 800 MB på CD-en istedenfor 700 MB som det er plass til på en 80 min CD-plate.

6.

Når du nå skal brenne CD-en så trykker du på File -> Write CD, sjekker at alt stemmer med det du satte opp, og trykker på “Write”.

Du vil da få opp denne feilmeldingen:

Her gjør du ingenting, bortsett fra å vente, for kort tid etter vil denne meldingen dukke opp:

Her velger du “Write Overburn CD”, og brenneprosessen starter.

7.

Når brenningen er ferdig får du frem dette vinduet:

Voila! Din overbrente CD er ferdig!

PS: Ikke alle brennere er like glad i å brenne overburn på alle plater, så selv om man faktisk følger denne guiden er det ikke garantert at det fungerer i praksis. F.eks. har visse problemer med dette oppstått i forbindelse med Plextor-brennere i kombinasjon med MMORE 90-minutters plater.(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse