Annonse


Se bilder med CD-spilleren

HighMATt står for High Performance Media Access Technology, og innebærer en stortilt plan for bedre samarbeid mellom PC-er og ymse forbrukerelektronikk.

Bak teknologien står Microsoft og Panasonic. Panasonic produserer som kjent alt fra DVD-spillere til TV-apparater og digitale kameraer. Mens Microsoft finnes i de fleste hjem med PC.

CD først

I første omgang vil HighMAT brukes til å lese CD-plater med bilder på. Hittil har dette tidvis vært en forvirrende affære. Det tradisjonelle katalog-systemet i PC-verdenen er relativt lite brukervennlig for en feriefotograf, mener Panasonic og Microsoft.

CD-plater formatert med HighMAT vil være langt mer lesbare og forståelige enn standard CD-ROM-plater som leses av på PC, hevder de to selskapene. På sikt vil de innføre teknologien også for DVD-plater.

Brennes på PC

Microsoft vil trolig komme med tilleggsprogramvare som kan lastes ned, slik at HighMAT kan brukes med Windows XP. Ved hjelp av denne programvarren kan så vidt vi forstår en HighMAT-kompatibel CD lages med en standard CD-brenner. Panasonic lover på sin side at de kommer med HighMAT-kompatible CD-spillere og DVD-spillere ut på nyåret.

Nå spørs det bare hva Panasonics erkefiende Sony sier. Bortsett fra Panasonic har bare Fuji så langt sagt klart at de vil støtte HighMAT.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse