DVD

Annonse


Multiformat DVD-brennere til Europa

DVD

Sony er først ute med nye brennere. De har allerede lansert en intern multistandard brenner i USA og i november kommer det både interne og eksterne globale versjoner.

NEC kommer ikke med sine produkter før i desember, men de vil i gjengjeld ha høyere hastigheter. De har utsatt lanseringen med en måned, fordi de selv mener de trenger lengre tid til å teste brenneren mot så mange mediatyper som mulig.

Spesifikt

Sony kommer med en intern og en ekstern enhet ved lanseringen i november. Disse er priset til henholdsvis 2.800,- og 4.250,- kroner i England.

Drevene vil støtte 4x DVD-R, 2.4x DVD+R/+RW og 2x DVD-RW. Lesehastigheten er på 8x.

-Sonys nye DVD-brennere markerer et eksepsjonelt skifte i DVD industrien og vil sette punktum for debatten om DVD formater, sier produktsjef hos Sony, Sharon Garner ubeskjedent i en kommentar.

MultiSpin

NEC lanserer sin spiller noe senere, men de vil ha bedre spesifikasjoner. NEC har blant annet klart å produsere spillerne med to brikker i stedet for Sonys tre. De bruker også hoder som en lettere og vibrerer mindre enn konkurrentens. Også her er prisen 2.800,- kroner.

NEC MultiSpin vil støtte 4x DVD+R, 2.4x DVD+RW, 4x DVD-R og 2x DVD-RW. Lesehastigheten blir 12x.

Selv om begge selskapene er opptatte av å klappe seg selv på skulderen, skal de ha anerkjennelse for å ha gjort livet lettere for kjøperne. Med disse drevene slipper man å bekymre seg for hvilket format man skal satse på.

Nå er det bare å ha is i magen mens andre aktører produserer sine mulitformat-enheter slik at spesifikasjonene fyker oppover og prisene raser nedover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse