E-handel (tegning)

Annonse


De billigste nettbutikkene

E-handel (tegning)Hardware.no har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på ti vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på denne typen varer, men husk at det finnes andre faktorer som også kjennetegner en god webshop. Vareutvalg, kundeservice og leveringstid er eksempler på slike viktige momenter.

Disse er billigst:

Denne gangen ble det faktisk en delt førsteplass. Databutikken.com og ITbutikken.no er de to stolte vinnerne. Begge webshopene er bare ca 4,5 prosent dyrere enn en ideell webshop, dvs en webshop som er billigst på alt. Prisforskjellen mellom disse to var så liten at vi valgte å la dem dele førstplassen (under en promille forskjell).

Begge disse webshopene er vant til å komme på toppen av pallen, og det er ingen overaskelse at de krøp til topps også nå. Det er bare å gratulere Databutikken.com og ITbutikken.no.

Tredjeplassen går, som sist til Dius.no. Forrige gang var første gang de deltok i en webshoptest, og kom overraskende på en tredjeplass. Det er sterkt gjort å holde seg i teten, og forskjellen er ikke stor fra Dius.no og opp til de to vinnerne.

De neste plasseringene blir til Multicom, Trondheim Data, og PS Data på hendholdsvis fjerde-, femte- og sjetteplass. Se resultattabellen for detaljer.

Handlelisten

Prissammenligningen er basert på prisene for følgende ti produkter:

  1. Asus A7V333 Hovedkort for Socket A DDR
  2. AMD Athlon XP2200+ 1.8 GHz 266 MHz bus
  3. AMD Duron 1.3 GHz OEM (200 MHz bus)
  4. Intel Pentium 4 2.4 GHz Boxed PC533
  5. Asus P4B533-V, Mainboard S-478 Intel845G ATX Audio USB2.0
  6. Seagate Barracuda IV 80.0Gb 7200rpm 2Mb UDMA100 IDE
  7. Creative Soundblaster Audigy Player
  8. Logitech MouseMan Dual Optical (optisk) Retail PS/2&USB
  9. Creative GeForce 4 TI4600 128MB DDR-ram TV-out
  10. Plextor CD-brenner IDE 48x/24x/48x

Resultatlisten

Webshoper som hadde 5 eller flere varer:

(For den hele og utvidete resultatlisten fra pristesten, se www.hardware.no)

* På produkt 5 var det litt variasjoner om webshopene hadde versjonen med eller uten LAN. Dette var ikke alltid godt opplyst, men vi valgte billigste alternativ vi fant.

Webshoper som ikke hadde noen av varene inne eller ikke var online på tidspunktet for innhentingen av priser: Dataspesialisten, ScanCom, Senit.com, Speedit.no, Ultra Data, MSdata.no, Jrdataline, Dropzone.no, Fredrikstad Data Service, Go4IT, BestDeal, AWdata.

Innhenting av prisene

Prisene ble hentet inn manuelt av tolv medarbeidere i tidsrommet lørdag 28. september kl 16.00 til søndag 29. september kl. 24.00. Grunnen til at vi valgte dette tidsrommet er at svært få webshoper justerer prisene sine i helgen. Dermed vil forhåpentligvis ingen dra noen fordel av at de akkurat har justert prisene etter at vi har hentet prisene fra en konkurrerende webshop.

Grunnlag for innhentingen

Vi har kun benyttet den informasjonen vi fant om priser på webshopenes egne hjemmesider. Vi har lagt webshopenes pris inkludert merverdiavgift til grunn for utregningene.

Selv om fraktpris er en del av hva man må betale ved bestilling av varer fra en webshop, har vi ikke tatt med dette i testen. Dette fordi fraktprisen ofte er en liten del av det totale beløpet man handler for. Men husk at hvis du handler ofte og gjerne en og en vare for seg selv vil fraktprisene spille mer inn på din totale utgift. Sjekk derfor alltid hva webshopen tar i frakt før du handler.

Vi har ikke tatt hensyn til om produktene er retail eller bulk.(Denne testen er utført av hardware.no.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse