Nettradio forbud

Annonse


Nettradioen reddet

Nettradio forbud

Tidligere i år skrev vi om at mange nettradioer så seg nødt til å stenge virksomheten sin på grunn av at avgiftene som ble krevd av plateselskapene var for høye.

Disse reglene har nå blitt revidert, og i følge representanter i begge leire kan man nå “leve med avtalen”.

Man er blitt enige om at det tross alt er fansen og musikken som må stå i fokus.

Ran

De første reglene for innbetaling av royalties dikterte kort fortalt at en nettradio skulle betale 0,07 cent per sang for hver lytter. Dette ville på årsbasis bety en utgift på 1.350.000,- kroner for radiostasjonen.

Etter at mange radiostasjoner la ned virksomheten som resultat av dette oppdaget plutselig RIAA at de ikke tjente penger på nedlagte radiostasjoner, og heller ikke fattige radiostasjoner.

Derfor satte de seg til forhandlingsbordet på nytt.

Prosenter

Den nye avtalen er basert på et system hvor man vil betale royalties i form av prosenter av inntekter eller driftsutgifter.

Avtalen er enda ikke helt spikret, men de foreløpige tallene sier at en nettradiostasjon må punge ut med ikke mindre enn 5.000 dollar, og ikke mer enn 1,25 millioner dollar.

De fleste vil ligge et sted mellom disse summene og betaler da mellom 8 % og 12 % av inntekter eller driftsutgifter ut fra et trappesystem, skriver Stereophile Magazine.

Avtalen vil få tilbakevirkende kraft tilbake til regnskapsåret 1998.

Partene håper å få en snarlig behandling i Senatet, som er siste skanse før lovfestelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse