Annonse


Ny PowerPC fra IBM

PowerPC 970 har blir presentert denne uken, og skal lanseres etter sommeren 2003. Den nye prosessoren er nesten dobbelt så kjapt som dagens PowerPC 750 FX som så vidt runder 1 GHz-merket.

Apple burde være en naturlig potensiell storkunde for IBMs nye prosessorer, som nå blir vitne til at Windows-brukernes PCer klokkes opp til over 3 GHz før året er omme. Apple har ikke selv offisielt kommentert hvorvidt de vil gå for PowerPC 970, men ifølge CNet News har flere kilder bekreftet at fremtidige Mac-modeller vil inneholde IBMs nye CPU neste år.

Et viktig kvantesprang for PowerPC 970 er muligheten til å kjøre både 32-bits og 64-bits applikasjoner samtidig. Dette åpner for potensielt større minneadressering og mer komplekse dataoppgaver, ikke minst innen områder som krevende videoproduksjon – et kjerneområde for Apple (64-bit maskin- og programvare er per dags dato nesten utelukkende å finne på server-plattformer).

IBM har planlagt en hel serie CPU-modeller basert på PowerPC 970, men kan foreløpig ikke røpe detaljer om andre enn 1.8 GHz-versjonen. Prisinformasjon er heller ikke kjent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse