Annonse


SPILLTEST: The Thing

The Thing tar utgangspunkt i John Carpenter’s actiongrøsser med samme navn. Bakgrunnen for den langt fra krevende historien er et romskip som kræsjlander på Antarktis.

De skumle og livsfarlige romvesnene ombord er selvfølgelig interessert i å ta livet av alt som rører seg av amerikanske vitenskapsmenn og norske polfarere (!) der ute i isødet, og det er opp til deg og ditt militære redningsteam å sikre situasjonen før skapningene når sivilisasjonen og utrydder alt liv på jorden.

Overraskende bra

Så hvor gøy er det å redde jorden fra evig fortapelse? Faktisk viser The Thing seg overraskende nok å være noe så sjeldent som et VELLYKKET filmbasert PC-spill, som faktisk holder fullstendig mål – også selv om man IKKE nødvendigvis er hardcore John Carpenter-fan.

Spillet er et actionfylt grøssereventyr, og fremstår som en salgs mikstur av Aliens-filmene og Resident Evil-spillene. Når det først blir snakk om ildkamp (noe som skjer ganske ofte), sørger et halvveis vellykket AutoAim-system for å hjelpe deg å treffe målene dine, og du har et spennende nok arsenal av flammekastere, granater, og skytevåpen til å gjøre actionelementene mer enn bare fyllstoff i et ellers intens thriller-spill.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Stemningsfylt

For det er stemning til tusen i The Thing. Vindfylte og tåkebelagte snølandskap, kalde og forlatte forskningsutposter og den stadige overhengende følelsen av monstre som lurer rundt neste hjørne holder det hele gående mens du lokaliserer den neste nøkkelen, finner det neste sporet, eller blåser hodet av den neste lagkameraten din – som til slutt måtte gi etter for sin muterende infeksjon etter forrige nærkontakt med romskapningene.

Alt i alt fungerer spillet flott som et par kvelders flukt inn i en ubehagelig men spennende verden, hvor du kan kose deg med middels vanskelig problemløsing, aliens-dreping, og kanskje til og med la deg halvveis skremme en gang eller to….men ikke forvent særlig gjenbruksverdi etter at du har spilt deg gjennom eventyret, da det verken er multiplayer-funksjon tilstede, eller noen åpenbare gode grunner til å begynne på nytt fra starten av.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse